Εταίροι

ANIMUS

Το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ANIMUS ξεκίνησε τη λειτουργία του το Μαϊο του 2008. Είναι κτισμένο σε μια εξαιρετικής ομορφιάς έκταση, περίπου 170 στρεμμάτων, στο 8ο χλμ Λάρισας-Τρικάλων (δίπλα από την Τερψιθέα), με το συνολικό εμβαδόν των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεών του να αγγίζει τα 13500 τμ. Το έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό του, απαρτιζόμενο από 200 επαγγελματίες υγείας, πλήρως καταρτισμένο επιστημονικά, φροντίζει για τη βέλτιστη φυσική, συναισθηματική και κοινωνική αποκατάσταση ασθενών, οι οποίοι μετά από ατυχήματα ή νοσήματα, έχουν ανάγκη ανοικτής ή κλειστής νοσηλείας για την αποκατάσταση και αποθεραπεία τους.

Το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ANIMUS, με την ολοκλήρωση των υποδομών και των τριών νέων πτερύγων κλειστής νοσηλείας, έχει τη δυνατότητα να νοσηλεύσει 200 εσωτερικούς ασθενείς σε δωμάτια μονόκλινα (απλά ή σουίτες), δίκλινα ή τρίκλινα. Διαθέτει επίσης ειδικά διαμορφωμένο χώρο αυξημένης φροντίδας (Χ.Α.Φ) με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, για τη νοσηλεία βαρύτερων περιστατικών.

Με επίκεντρο τον ασθενή και τις ανάγκες του, η διεπιστημονική ομάδα αποκατάστασης του κέντρου μας στοχεύει στην παροχή όσο το δυνατόν υψηλότερης ποιότητας υπηρεσιών υγείας.

Στόχοι του Κέντρου Αποκατάστασης ANIMUS είναι :

  • η βελτίωση της σωματικής, συναισθηματικής, ψυχολογικής και νοητικής κατάστασης των ανθρώπων που χρειάζονται αποκατάσταση της υγείας τους μετά από σοβαρή ασθένεια, ατύχημα κλπ.
  • η επίτευξη του μέγιστου δυνατού βαθμού αυτονομίας, ανεξαρτησίας και αυτοεξυπηρέτησης σε δραστηριότητες καθημερινής διαβίωσης
  • η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους
  • η κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη και δραστηριοποίηση τους.

Η διοίκηση, οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες του κέντρου έχουν όραμα να καταστήσουν το ANIMUS τον μεγαλύτερο ιδιωτικό φορέα παροχής υπηρεσιών αποκατάστασης στην Ελλάδα. Η οργάνωση, οι υποδομές, η συνέπεια και η ποιότητα των υπηρεσιών, όπως και η εμπειρία μας, αποτελούν τα εφόδια για την επιτυχημένη πορεία του ΚΑΑ ANIMUS και μας οδήγησαν, μέσα σε μία 5ετία, να είμαστε πρωτοπόροι στον τομέα μας.

Με καινοτόμες υπηρεσίες και την εφαρμογή σύγχρονων ελπιδοφόρων θεραπειών, σε συνδυασμό με τον υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό, ελαχιστοποιούμε τις όποιες επιπτώσεις της νόσου ή της κάκωσης που υπέστη ο ασθενής, αλλά και των περιορισμών που προκύπτουν από αυτήν.

Η πολυεπιστημονική ομάδα αποκατάστασης του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ANIMUS, αποτελούμενη από τον ιατρό αποκατάστασης, θεραπευτές (φυσικοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές), νοσηλευτές, ψυχολόγο, διατροφολόγο, κοινωνικό λειτουργό, αφού αξιολογήσει τον ασθενή, σχεδιάζει το εξατομικευμένο πρόγραμμα που θα ακολουθήσει, σύμφωνα με τις ανάγκες του και τους στόχους που έχουν καθορισθεί.

Η έμπειρη ιατρική ομάδα του Κέντρου μας, αποτελείται από ειδικούς ιατρούς φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης, ιατρούς άλλων ειδικοτήτων, όπως νευρολόγο, νευροχειρουργό, ορθοπεδικό, ρευματολόγο, ειδικούς παθολόγους, εντατικολόγους, πνευμονολόγους, γαστρεντερολόγο, καρδιολόγο, ΩΡΛ και νευροουρολόγο. Εξετάζει τους ασθενείς σε καθημερινή βάση, παρακολουθεί την πορεία τους και αποφασίζει για την φαρμακευτική και θεραπευτική αγωγή τους ανάλογα με τις ανάγκες τους. Ιατροί υπάρχουν στις εγκαταστάσεις του κέντρου καθ’ όλο το 24ωρο.

Εξωτερικοί συνεργάτες ιατροί όλων των ειδικοτήτων είναι στη διάθεση των ασθενών του κέντρου όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο.

Συνολικά το ANIMUS αποτελείται από τα εξής τμήματα:

To Κέντρο Αποκατάστασης & Αποθεραπείας ANIMUS, με στόχο τη διασφάλιση άριστης ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών, έχει πιστοποιηθεί με ISO 9001 : 2008 από τον διεθνή φορέα πιστοποίησης TUV NORD για τις παρακάτω υπηρεσίες:

  • Παροχή υπηρεσιών αποκατάστασης και αποθεραπείας σε ασθενείς κλειστής και ανοικτής νοσηλείας.
  • Παροχή νοσηλευτικών υπηρεσιών σε ασθενείς σε κλειστή νοσηλεία και σε μονάδα αυξημένης φροντίδας.
  • Εκπόνηση και ανακοίνωση σχετικών επιστημονικών εργασιών.